Francie je jednou z největších sýrových velmocí vyrábí jich zde na 400 různých druhů. Pokud patříte k milovníkům jemného mléčného potěšení, seznamte se s miskou na rozpékání sýrů v troubě, tzv. cheese baker, od burgundské značky Emile Henry.
V této malé nádobě z odolné keramiky v půvabné červené granátové barvě připravíte jak krémové sýry typu brie, tak všechny typy plísňových, tvrdých i kozích sýrů. Vložit do ní můžete také další ingredience, ze kterých si doma zhotovíte klasický raclette nebo mini fondue pro sebe a své přátele. V oboustranně glazované misce s uchy a vnitřním průměrem cca 15 cm rovněž upečete malý bochník chleba nebo přichystáte gratinovanou zeleninu či houby.
Malá, avšak šikovná pomůcka je k dostání v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 1 160 Kč.