Zdeněk Pohlreich a Mahulena Bočanová společně vařili, losos teriyaki i palačinky byly vynikající

Také jste už netrpělivě čekali, jakého hosta si pozve Zdeněk Pohlreich a jaké skvělé pokrmy pro nás v příjemném prostředí Miele Experience Center v Praze připraví. Tentokráte potěší milovníky exotických chutí. Losos teriyaki se salátem pak choi, tradicionalisté ocení snadný recept na palačinky s čokoládou je skvělou kombinací.

Losos teriyaki se salátem pak choi (hlavní chod, 4 porce)

Ingredience:

Ryba

  • 800 g filetu lososa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce mirinu nebo sherry
  • 1 malý kousek čerstvého zázvoru
    Salát
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 4 saláty pak choi
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 75 ml zeleninového vývaru

Postup:

  1. Lososa nakrájejte na čtyři stejně velké porce. V misce promíchejte sójovou omáčku, chilli omáčku, med, sezamový olej, mirin či sherry a oloupaný a najemno nastrouhaný zázvor a svařte v rendlíku o třetinu objemu. Plech vyložte pečicím papírem, položte na něj rybu, důkladně ji potřete marinádou a pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 10 minut dorůžova.
    Mezitím opražte nasucho v pánvi sezamová semínka a přesypte je do misky. Salát pak choi očistěte a nakrájejte na čtvrtky nebo poloviny, česnek oloupejte a nasekejte
  2. nadrobno. V uvolněné pánvi rozehřejte olej, opékejte salát pak choi 2 minuty, přidejte česnek na stranu pánve a restujte ho 30 vteřin. Vlijte vývar a poduste 5 minut, až salát změkne, ale bude ještě křupavý.
  3. Na talíř rozdělte dušený pak choi salát a filet lososa a posypte sezamem.

Palačinky s čokoládou (dezert, 4 porce)

Ingredience:

Těsto

  • olej na smažení (podle potřeby)
  • 2 vejce
  • mléko
  • sůl
  • hladká mouka

Postup:

  1. Rozmixujeme hladkou mouku se špetkou soli, vejci a mlékem, aby nám vznikla směs na palačinky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a vlijeme směs. Smažíme dozlatova z obou stran.
  3. Palačinky si doladíme čímkoliv, co nám chutná. Zdeněk v tomto případě použil čokoládu, ale můžeme sáhnout po marmeládě, tvarohu i pudinku.

Přejeme dobrou chuť a skvělou zábavu při vaření s Miele.

Další zajímavé informace naleznete na: www.miele.cz