Šetrnější, rychlejší a pohodlnější, to jsou nové pračky a sušičky Miele

Značka Miele je synonymum důkladné a šetrné péče o prádlo. Na veletrhu IFA 2024 začala psát společnost z Gütersloh další kapitolu tohoto úspěšného příběhu – se špičkovými modely zcela přepracované generace praček a sušiček. Jádrem pračky je první buben na světě bez nabíracích žeber, který zajišťuje ještě šetrnější péči a delší životnost jemných tkanin. Díky optimalizované technologii praní nabízí W2 a T2 Nova Edition také kratší doby trvání programů pro menší náplně, zvýšenou flexibilitu při plnění a mnoho dalšího. Uvedení nových modelů na trh je plánováno na druhé čtvrtletí roku 2025.

V roce 2001 Miele představilo svůj legendární buben s voštinovou strukturou a jemným děrováním, což umožnilo prádlu hladce klouzat po jemném vodním filmu. Tato inovace zásadně změnila způsob péče o prádlo. Patentovaná a několikrát vylepšená technologie, zůstává dodnes jedinečná. Nyní přichází další inovativní skok – ve formě bubnu Miele InfinityCare s voštinovou strukturou, prvního bubnu na světě bez nabíracích žeber. V souvislosti s tím je třeba pochopit, že jeho hlavním účelem je vést a promíchávat prádlo, aby se při otáčení bubnu nepohybovalo jen ve vodě s pracím prostředkem. Tento pohyb ale zároveň zvyšuje mechanické zatížení prádla a časem zkracuje životnost tkanin.

„To je důvod, proč naši inženýři mnoho let usilovně pracovali na odstranění nabíracích žeber,“ říká Dr. Arnt Vienenkötter, Senior Vice President segmentu péče o prádlo ve skupině Miele. Aby bylo zajištěno, že prádlo bude vypráno stejně účinně jako vždy, vyvinulo Miele novou techniku praní za pomoci AI. Nová technika, která je v procesu patentování, přizpůsobuje pohyb bubnu prádlu při každém praní. To znamená, že prádlo se účinně obrací pomocí kyvadlového pohybu, ale bez mechanického oběhu v žebrech bubnu. V závislosti na typu a velikosti náplně je pohyb buď rychlý a dynamický, nebo obzvláště pomalý a jemný. „To zajišťuje hygienické praní prádla i bez žeber a maximalizuje životnost i těch nejjemnějších tkanin,“ dodává Arnt Vienenkötter. Výraznými prvky nového designu jsou výrazně větší a trojrozměrné, avšak hladce zaoblené součásti, které Miele nazývá „královské voštiny“ kvůli jejich zvláštní roli. Na každém bubnu je šest těchto voštin, které mimo jiné pomáhají jemně pohybovat prádlem.

Perte, a tak často, jak chcete, díky SmartMatic

Určitě to znáte: pračka není ani zdaleka plná a vaše svědomí vám říká, abyste s praním počkali ještě den nebo dva. V konvenčních pracích programech dosahuje známá funkce automatického rozpoznání náplně svých limitů, zejména u malých dávek, což znamená, že spotřeba elektřiny a vody na kilogram prádla výrazně vzrůstá.

Toto dilema řeší SmartMatic, inovativní automatický program od Miele pro všechny bavlněné a snadno udržovatelné tkaniny, které lze prát při teplotách od 30 ˚C. SmartMatic překonává současné funkce rozpoznání náplně a zajišťuje trvale konzistentní spotřebu vody, energie a – při použití automatického dávkování TwinDos – pracího prostředku na kilogram prádla.

„Odteď mohou naši zákazníci prát kdykoli chtějí, aniž by museli přemýšlet o optimální náplni. Praní prádla nebylo nikdy tak jednoduché,“ říká Arnt Vienenkötter. SmartMatic je k dispozici exkluzivně u Miele, a to pouze u nového vlajkového modelu W2 Nova Edition.

Maximální pohodlí při sušení s T2 Nova Edition

Exkluzivním komfortním prvkem nového vlajkového modelu sušičky je funkce QuickPowerDry, která umožňuje usušit až 4 kilogramy prádla za pouhých 49 minut. To je možné díky přídavnému efektivnímu topnému modulu instalovanému na zadní straně sušičky v topném kanálu. Modul se aktivuje při spuštění programu a zkracuje fázi ohřevu přibližně o 50 %.

I zde Miele píše novou kapitolu svého úspěšného příběhu šetrné péče o prádlo. Společnost uvedla na trh první program pro praní vlny již v roce 1997 a nyní představuje jeho ekvivalent i pro sušičky. V novém programu WoolDry umožňuje zvýšená rychlost bubnu, aby jemné vlněné oděvy zůstávaly blízko stěny bubnu, čímž se zabrání neustálému „padání“ oděvů. Tím se prádlo uchrání před dodatečným mechanickým zatížením, které v kombinaci s vlhkostí a teplem může způsobit plstnatění a srážení jemných oděvů. Až 1 kilogram nejjemnějších vlněných oděvů je sušen tak šetrně, že zůstává hebký a nadýchaný.

Nadčasový design v kombinaci s intuitivním ovládáním

Pokud jde o design nových praček a sušiček, zůstává Miele věrné svému závazku k dokonalosti a prémiové kvalitě. Na první pohled zaujme nový design přední části obou spotřebičů svou nadčasovou elegancí, moderním a intuitivním ovládáním a zaměřením na vše podstatné:

  • Zjednodušený, elegantní ovládací panel je celý tvořen tmavým pravým sklem v barvě „BlackEffect".
  • Otvor dokonale sladěných skleněných dvířek je o 25 % větší, což činí spotřebič pohodlnějším při plnění, zejména pak při vkládání velkých kusů prádla, jako jsou župany, přikrývky nebo závěsy.
  • Nový koncept osvětlení AmbientLight vytváří atmosférické akcenty a jeho speciální uživatelská navigace usnadňuje ovládání.
  • Nové ovládání M Touch PRO navíc usnadňuje ovládání spotřebiče, protože je větší než jeho předchůdci, má intuitivní dotykové a posuvné funkce a plnobarevný displej.
  • Další užitečnou komfortní funkcí, kterou milovníci Miele znají ze současné řady vestavných přístrojů, tedy generace 7000, je MotionReact: díky pohybovému senzoru se přístroj automaticky zapne, jakmile se k němu přiblížíte. Dvířka se otevírají jemným dotykem (ComfortOpen). Obě funkce se ukazují jako nesmírně praktické, zejména když nesete v obou rukách plný koš s prádlem.
  • Nové pračky a sušičky Miele jsou samozřejmě také testovány na dobu životnosti až 20 let. V závislosti na modelu dosahuje W2 Nova Edition energetické účinnosti A nebo A - 20 %. T2 Nova Edition spadá do energetické třídy A+++ -10 %.

www.miele.cz