Objevte tajemství péče o své tělo i pleť v období menopauzy

Menopauza a období několika let kolem ní, může znamenat pro ženy mnoho změn. Některé se projevují pozvolna a nejsou ani pořádně zaznamenány, jiné mohou být nepříjemné a obtěžující. V tomto náročném období je klíčové, aby ženy věnovaly zvýšenou péči samy sobě.

Sebepéče může zahrnovat různé aspekty, od fyzické péče a výživy po duševní zdraví a emocionální pohodu, až po péči o pleť a tělo. Fyzická aktivita je jedním z účinných způsobů, jak zmírnit některé příznaky menopauzy. Pravidelné cvičení může pomoci udržet zdravou váhu, zlepšit náladu a kvalitu spánku. Navíc, aktivity jako jóga nebo meditace mohou přispět k redukci stresu a podpořit celkovou duševní rovnováhu.

Výběr vhodných vitamínů a doplňků stravy je dalším důležitým aspektem péče o zdraví během menopauzy. Vitamíny stejně jako minerály mohou pomoci zmírnit některé příznaky menopauzy a podpořit celkové zdraví.

Další, neméně důležitá je i péče o pleť, která může během menopauzy projít různými změnami, jako je ztráta elasticity, suchost nebo vznik vrásek. Výběr správných kosmetických a tělových přípravků, které poskytují dostatečnou hydrataci a ochranu, může pomoci udržet pleť zdravou a svěží. Produkty obsahující antioxidanty, jako je vitamín C, mohou podpořit regeneraci pleti a chránit ji před škodlivými vlivy prostředí.

„Nedílnou součástí péče o tělo je v tomto věkovém období péče o vulvu. Je to zevní pohlavní orgán vyžadující zvýšenou hygienu. Také zde se mohou projevovat specifika daná obdobím (peri)menopauzy. I kůže vulvy se mění vlivem stárnutí a je náchylnější ke vzniku potíží, např. pocitům svědění, pálení nebo celkovému diskomfortu. A právě volba správné kosmetiky může být pro některé ženy důležitá. Přípravky na olejové bázi obsahující čistě přírodní složky jsou k pokožce šetrnější než běžná mýdla. Použití vlažné vody a vhodné kosmetiky nenarušující ochrannou vrstvu kůže může být vhodnou prevencí vzniku nepříjemných potíží v intimní oblasti“. Říká MUDr. Táňa Glosová.

Menopauza je období, které přináší mnoho výzev, ale také příležitostí k tomu, aby ženy znovu objevily své potřeby a věnovaly více pozornosti svému zdraví a pohodě.

NAYDAYA Doplněk stravy Menopauza 60 kapslí

Průlomový podpůrný přípravek v období menopauzy na přírodní bázi, určený pro podporu menopauzálního komfortu. Obsahuje složky, jež pomáhají obnovit energii, zlepšují kognitivní funkce a také zpomalují ztrátu vitality.

Klíčové vlastnosti:

  • Přírodní doplněk pro menopauzální komfort
  • Duševní zdraví, stres & spánek
  • Vitamin A a Biotin přispívají k udržení normálního stavu pokožky
  • Biotin přispívá k udržení normálního stavu vlasů
  • Duševní a kognitivní činnost, energie, vitalita 
  • Vitamin B6 přispívá k regulaci hormonální aktivity
  • Maca podporuje přirozenou plodnost, sexualitu a vitalitu
  • Vitamin K, D přispívají k udržení normálního stavu kostí

Doplňky stravy pro menopauzu byly vytvořeny ve spolupráci s přední britskou odbornicí na výživu Shonou Wilkinson. „S různými fázemi menopauzy je spojeno mnoho příznaků a doplňky stravy Naydaya se zabývají mnoha z nich. Obsahují skvělé složky, které přispívají k energii (aswagandha), kognitivním funkcím, plodnosti (maca), zdravím kostem (vitamín K a D), kůží (vitamín C) a regulaci hormonální aktivity (vitamin B6) a mnoha dalším příznakům.

Přidané složky kyseliny hyaluronové, vitaminu K2, bakopy a ašvagandy činí tento doplněk zcela jedinečným, stejně jako skutečnost, že všechny živiny jsou v nejlépe vstřebatelné formě. Doplněk Menopauza má navíc tu výhodu, že je vhodný pro vegany a neobsahuje alergeny." Shona Wilkinson, britská registrovaná nutriční specialistka.

NAYDAYA Doplněk stravy Menopauza 60 kapslí, 60 kapslí: 1.090 Kč/3x60 kapslí: 2.780 Kč.

Naydaya Vaginální masážní olej

Víceúčelový olej je určen pro zvýšení kolagenu v intimních partiích.  Poskytuje úlevu od nepříjemných pocitů v intimních partiích během těhotenství, po porodu, během menopauzy, vlivem chemických látek či jiných vlivů prostředí.  

Naydaya vaginální olej je účinný, protože obsahuje oleje a másla plná antioxidantů, které pomáhají hydratovat a chránit tenkou pokožku a navracejí elasticitu vaginální tkáni.

Přípravek je vhodný pro použití na perineální masáž před a po porodu, a ke zlepšení elasticity a snížení hormonální suchosti.

Naydaya Vaginální masážní olej, 30 ml: 740 Kč

Naydaya Tělové máslo  

Lehké, ale intenzivně vyživující máslo, které pomáhá předcházet vzniku strií a redukovat jejich výskyt a hloubkově zklidňuje suchou dehydratovanou pokožku.

Obsahuje vitamíny, které pokožku obnovují, šípkové máslo, bambucké máslo a kurkuma, které uzavírají vlhkost, zlepšují pružnost a působí na rozjasnění pokožky.

Cena: 1060 Kč / 115 ml

Lip Intimate Care – set hydratace

Dárkový set pro dokonalou hydrataci vašich intimních partií. Jemný olej, který čistí a hydratuje, zároveň spolu s intimním balzámem, který chrání a vyživuje.

Olej je vyroben na základě BIO rostlinných olejů a extraktů. Rakytník je všeobecně znám pro své vyživující a regenerační vlastnosti a také pro svoji schopnost bojovat proti ztrátě vaginální vlhkosti. Obsažen je také olej z fragónie, který je velmi jemný, má svěží aroma a má antibakteriální a protiplísňové vlastnosti.  Je 100% přírodní a má veganské složení, 70% BIO.

Víceúčelový balzám na intimní partie zvlhčuje, zklidňuje a chrání vulvu. Obsahuje makadamiový olej, který má pozitivní vliv na sliznice a zklidňující ovesný olej. Olej slouží k ochraně suchých a křehkých sliznic vulvy, protože obsahuje velké množství vosku a vytváří na pokožce ochranou vrstvu.

Olej je vhodný pro ženy trpící suchými sliznicemi; ženy v menopauze a kojící ženy. Suché sliznice můžou vzniknout také ze stresu, antikoncepčních pilulek a jiných léků.

Cena balíčku Lip Intimate Care – hydratační set: 1099 Kč

NUORI SUPREME sérum s vitamínem C

Rozjasňující sérum s čistým 7,5 % vitaminem C. Zlepšuje texturu a tón pleti.

První a originální čerstvě namíchané sérum s vitaminem C. Jedná se o zcela přírodní, inovativní sérum, které výrazně zlepšuje vzhled a tón pleti, poskytuje ochranu před nepříznivými vlivy prostředí a dodává pleti pružnost a vlhkost.

NUORI SUPREME sérum s vitamínem C: cena 2390 Kč

K dostání na: www.madeformoms.cz