Lidé neustále hledají, jak do svého jídelníčku zařadit co možná nejzdravější potraviny, říká se jim superpotraviny, nebo také superfood, mají totiž mimořádný obsah živin. K superfood patří z našeho podnebného pásu i původní nepřešlechtěný oves. O jeho pozitivních účincích na zdrví by se dalo mluvit opravdu dlouho. Zkuste si upéct jogurtový koláč s ovocem ze surovin získaných právě z ovsa. To totiž vydá více než slova.
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 40 – 45 minut
Forma o průměru 22 cm
Suroviny:
Drobenka:
- 70 g BIO jemných ovesných vloček Probio
- 30 g BIO pšeničné polohrubé mouky Probio
- 30 g BIO třtinového cukru Probio
- 50 g másla
Těsto:
- 1 vejce
- 90 g BIO třtinového cukru Probio
- 150 g bílého jogurtu
- 100 ml mléka
- 40 g BIO slunečnicového oleje na pečení a smažení Probio
- Špetka soli
- 100 g BIO pšeničné polohrubé mouky Probio
- 90 g BIO mouky z červené pšenice Probio
- Kypřicí prášek do pečiva
Máslo a pšeničná polohrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Asi 250 g drobného ovoce
Postup:
- Připravte si drobenku – prsty promněte uvedené suroviny a nechte odležet, než připravíte těsto.
- Koláčovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou.
- Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přimíchejte jogurt, mléko a olej. Ve vedlejší misce promíchejte sypké suroviny. Obě směsi spojte a vymíchejte hladké těsto. Nalijte do předem připravené formy.
- Posypejte rovnoměrně ovocem a drobenkou.
- Pečte při 180 °C 40 – 45 minut.