Ochutnejte nepečené mandlové sušenky ze surovin značky Goodie

První sušenky neboli cookies byly vynalezeny již v 7. století našeho letopočtu a pocházely z malých koláčků, které původně nebyly určeny ke konzumaci, ale pouze k testování teploty trouby. V současnosti jsou sušenky jednou z nejoblíbenějších laskomin, milují je především děti. Kupované cookies však často obsahují bílý cukr a ne zrovna malou dávku. A jelikož děti konzumují už tak mnohem více bílého cukru, než je jejich tělo schopné spotřebovat a zpracovat, upečte jim doma zdravou alternativu z kvalitních surovin.

Ingredience

      ½ šálku rostlinného másla

      ½ šálku kokosového cukru Goodie

      ½ šálku rostlinného mléka

      ½ šálku kakaového prášku Goodie

      ½ šálku kvalitního mandlového nebo arašídového másla

      2 ½ šálku ovesných vloček

      ½ - 1 šálku (podle potřeby) mandlové proteinové mouky Goodie

      1 čajová lžička mleté vanilky

Postup
  1. Do velké mísy si připravíme ovesné vločky a zatím odložíme bokem.
  2. V hrnci necháme rozpustit máslo, do kterého přidáme cukr, mléko a kakaový prášek.
  3. Vaříme, dokud se cukr a máslo plně nerozpustí a směs nespojí.
  4. Do vzniklé směsi následně přidáme mandlové máslo a vanilku, promícháme a nalejeme na ovesné vločky.
  5. Mícháme a zpracováváme, podle potřeby přisypáváme mandlovou mouku, dokud nevznikne tvarovatelné těsto.
  6. Necháme 10 minut odstát a odpočinout a poté z těsta za pomocí lžíce tvoříme na plech placičky, klademe je pár centimetrů od sebe.
  7. Plech se sušenkami poté vložíme na cca 2 hodiny do ledničky.

Více informací naleznete na https://www.goodie.cz/a/nepecene-mandlove-susenky-z-ovesnych-vlocek