Najděte své dokonalé uzemnění

22.dubna nás čeká Den Země, a s ním i příležitost připomenout si důležitost péče o naši planetu a sami sebe. Připojte se k oslavám a objevte jednoduché způsoby, jak se opět spojit s přírodou a posílit své uzemnění.

Dnešní doba a její rychlé tempo nás zanechává často uvězněné v našich myslích. Neustálé přemýšlení a přemítání pro náš organismus není přirozené. Všichni pracujeme více na počítači, trávíme spoustu času na telefonu a manuální práce či řemesla z našeho života postupně mizí. Mysl je neustále zaměstnaná a my se pomalu vzdalujeme sami od sebe. Od našich pocitů a potřeb. Od přirozeného napojení na naše tělo.

Znáte pojem earthing nebo grounding?

Jedná se o spojení s energií země, uzemnění se a být nohama na zemi.

A jak nám uzemnění může pomoci cítit se lépe?

Většina z nás chodí do přírody relaxovat a nabrat více síly. Někdo má rád les, jiní hory nebo moře. Přírodní síly a elementy nám nabízí mnoho cest k obnovení energie a regeneraci. Elektromagnetické pole Země má pro náš organismus blahodární vliv. Ačkoliv je to pro nás neuchopitelné, můžeme to všichni pocítit. Intuitivně vyhledáváme zeleň jako únik od stresu a chaosu myšlenek. Příroda je nastavena tak, že pokud jsme vnímaví, uvědomíme si, že pobyt v ní vyhledáváme právě proto, že nás dokáže navrátit do harmonie a pocitu pohody. Uzemnění a spojení s přírodou pomáhají snížit pocity úzkosti a stresu. Stejně jako rostliny a stromy, i my potřebujeme pevné kořeny, abychom se cítili bezpečně a znali své místo v životě.

Proč je dobré se vědomě zaměřovat na uzemnění a celkové ukotvení v těle?

Každý den prožíváme různé výzvy a v případě, že jsme hodně v mysli a jsme odpojeni od těla, jsou pro nás tyto výzvy mnohdy velmi náročné. Neumíme se rozhodovat, necítíme se jisti sami sebou. Grounding nám pomáhá mít pevnou půdu pod nohama. To pro nás znamená oporu, jistotu a odráží to i náš vyrovnaný stav mysli. Cítíme se jednoduše dobře.

Využijme tento den a zapojme do svého života praktické tipy, abychom se vrátili k přirozené harmonii a udrželi vnitřní klid.

  1. Chození bosky, polehávání v trávě a pravidelný pobyt v přírodě – prozkoumejte přírodu bez obuvi a propojte se s energií Země.
  2. Masáž chodidel, kterou můžete obohatit o léčivé esence jako například patchouli a myrha
  3. Ukotvení se skrze smysly – věnujte pozornost svému zraku, hmatu, sluchu, čichu a chuti.
  4. Zahradničení všechno druhu, které sebou nese zároveň i terapeutické účinky.
  5. Jóga a vědomý pohyb, který nás vede užít si naplno přítomný okamžik.

Pohyb je důležitou součástí našeho života pro naše celkové zdraví a pohodu. Zkuste různé formy pohybu a najděte ten, který vám nejvíce vyhovuje. Studio Yoga Movement se zaměřuje na podporu těchto principů a nabízí inspirativní workshopy, které vám pomohou nalézt cestu k vnitřnímu klidu a celkového zdraví.

OBJEVTE NETRADIČNÍ WORKSHOPY

MOVEMENT FLOW MASTERCLASS | 6.4. | Zúčastněte se plynulého pohybu, který vás přivede do spojení s energií okolního světa a přinese vám uvolnění.

NEDĚLNÍ LÁZEŇ JIN JÓGY | 7.4. | Dopřejte svému tělu a mysli hloubkovou relaxaci prostřednictvím speciálního workshopu Jin jógy.

ACUPRESSURE YIN | 5.5. | Objevte sílu jemného tlaku na akupresurní body a prožijte harmonizaci těla a mysli.

JIVAMUKTI YOGA – WHO IS THE SPIRITUAL WARRIOR? | 12.5. | Připojte se k inspirativnímu workshopu, který vám pomůže objevit sílu ducha ve spojení s přírodou.

JÓGA SKRZE SMYSLY & HUDEBNÍ LÁZEŇ | 25.5. | Prožijte jedinečnou kombinaci pohybu, hudby a smyslového vnímání, která vám otevře cestu k hlubšímu propojení s přírodou.

www.yogamovement.cz