Ples v Intru opět ukázal, že v Brně to umí pěkně roztočit

V Brně se plesalo a opět do byla událost roku s mimořádnou atmosférou. 61. ročník prestižního plesu v Hotelu International navázal na bohatou tradici, avšak letos poprvé pod novým názvem Ples v Intru. Moderátorem večera byl opět Leoš Mareš, který se ujal tradičně i oblíbené diskotéky a desky pouštěl neúnavně až do hluboké noci. O skvělou hudbu se postarala v hlavním sále kapela Chinaski a také Monika Absolonová. V dalších sálech zněla taneční hudba i jazz.

Po netradičním bílém koberci vstoupila do víru dění celá řada známých osobností. jazz V blankytně modré róbě zářila moderátorka Lucie Borhyová, která přišla výjimečně nepracovně. „Moje dcera Linduška říkala, že v šatech vypadám jako Popelka, to mi udělalo velkou radost, protože si tak dnes připadám. Většinou totiž na plesech moderuji a pracuji a dnes je to po dlouhé době, kdy jsem jako host a užívám si to,“ neskrývala nadšení půvabná moderátorka, pro kterou je Brno díky pracovním nabídkám už tak trochu druhým domovem.

Fuchsiové šaty se stříbrnými aplikacemi, pravděpodobně inspirované orientální módou oblékla moderátorka Eva Decastelo, která zastává pravidlo, že lepší je být overdressed než underdressed. Letos, již podruhé ji doprovodila kamarádka a herečkou Regina Řandovou, která byla v černých přiléhavých šatech velmi šik. Černá barva nebyla ojedinělá. V šatech v rafinovaném střihu na ples vynesla rusovlasá herečka Markéta Hrubešová. Černá slušela také Hance Abrahamové, i když působila tak trochu jako paní Addamsová, byl její model byl precizní a působivý. Největší černou plesovou robu vynesla Tereza Fajksová, málem ji však konkurovala modelka Andrea Verešová, tu však nakonec okolnosti donutily zvolit jiný model.

Sytě zelené skvěle padnoucí šaty měla modelka a herečka Jitka Kocurová, která je v Brně také jako doma a na plese bývá hostem tradičně. „Mám odtud polovinu rodiny a potkávám se s lidmi, se kterými se nevidím každý den. Hezky se upravíme, můžeme si zatančit, něco dobrého sníst a zakončit to kasinem až ráno, je to prostě super,“ neskrývala nadšení stále optimisticky naladěná Jitka Kocurová. Šťastně zářila v červených šatech v doprovodu svého Davida herečka a modelka Bára Mottlová.

Andrea Verešová vynesla model s vlečkou ve svěží červené a růžové barvě. „Jsou tu skvělí lidé, kteří vám pomůžou, to už se v Praze občas vytrácí. Vytrácí se taková blízkost, vztah, pomoc… Ani jsem netušila, že mi tu někdo zašije šaty přímo na plese, kde to v Praze najdete,“ usmívala modelka s dokonalým tělem.

Zlatorůžové šaty s peřím a odhalenými rameny vynesla popová zpěvačka Kate Matl, která se v Brně ubytovala i se svojí argentinskou dogou. Kovový odstín modré měly šaty Petry Hebké, přítelkyně herce Marka Němce, který dorazil na ples s úsměvem a svůj šik smoking doplnil svítícím motýlkem. Pár se skvěle bavil do pozdních hodin. Tančili a vtipkovali, prostě bavili ostatní hosty plesu. “Já jsem si v Brně ulovil krásnou ženu, kterou mám vedle sebe,” prozradil oblíbený herec, upozornil však na to, že to nebylo v den plesu, ale už před dvěma a půl lety a neodpustil ani malou poznámku: „Bohužel jsem to Brno musel vzít na milost,” pronesl s mírnou nadsázkou Marek Němec, který byl zde na plese poprvé. Velmi mile ho překvapilo, jak se může hotel změnit v úžasně vytuněné plesové sály.

Mezi dalšími hosty velmi elegantně působila zprávařka Sandra Parmová, která Ples v Intru označila jako nezapomenutelný večer. Moderátorka Iveta Lutovská Vítová měla v podstatě střídmé šaty, ale nápadná byla rozhodně díky své výšce. Všichni hosté si užívali nejen příjemnou slavnostní, a přitom přátelskou atmosféru, ale také výtečnou gastronomii. Speciality všech chutí a vůní oslovily milovníky rozličných kuchyní od vynikajících sladkých dezertů, přes sushi, poke bowl, králičí, telecí, zvěřinové a rybí delikatesy, steaky až po humry či ústřice. A prosecco samozřejmě teklo proudem.