Čím podarovat maminku, sestru, babičku či kamarádku? Co by potěšilo mužské členy rodiny, a co zase děti?

Vánoce jsou svátky klidu, tedy prý a většina z nás, tedy s mírnou nadsázkou ani neví proč, ale to bychom museli hodně do historie, ale na to vlastně nemáme čas. Je totiž nejvyšší čas se zamýšlet nad výběrem vánočních dárků. Čím podarovat maminku, sestru, babičku či kamarádku? Co by potěšilo mužské členy rodiny, a co zase děti? Trefit se do dárku, který se opravdu zalíbí, je opravdu těžké, ale naštěstí existují univerzální dárky, jejichž koupí rozhodně nešlápnete vedle.

Dárky pro ženy

Zima je obdobím jako dělaným k domácímu lenošení. Vánoční dárek v podobě pohodlné domácí teplákovky, pleteného svetru či kardiganu určitě potěší. Skvělým dárkem pod stromeček je také hezké pyžamo s domácími chlupatými bačkorami. Stačí zvolit oblíbenou barvu, vzor nebo motiv toho, co má obdarovaná ráda. Krok vedle neuděláte ani hřejivými doplňky. Zabalte svým blízkým pod stromeček pěknou pletenou čepici, čelenku nebo šálu. Nebo vsaďte rovnou na stylový pletený komplet. Pokud znáte alespoň trochu styl obdarované, troufnout si můžete také na módnější dárek, například kabelku, nebo spodní prádlo.

Dárky pro muže

Pokud máte doma protějšek, který vám většinou řekne, že nic nepotřebuje a nechce, vsaďte na dárek, který neodmítne. Kvalitní bavlněná košile, hezká mikina v oblíbené barvě nebo hřejivý svetr se zimním motivem se hodí prostě vždy. Potěšit mohou i nové zimní boty nebo sportovní tenisky.

Dárky pro děti

A jaký dárek zvolit pro ty nejmenší? Odhlédněme teď od hraček a podívejme se na zoubek oblečení. Malé parádnice zajisté potěší stylový svetřík, šatičky, nebo mikina s motivem pohádkových postav. Pro kluky můžete zvolit například sportovní mikinu či tepláky, nebo pyžamko s oblíbenými motivy. Dobrým tipem jsou také doplňky v podobě nového batohu do školy či na výlety, pohodlné bačkory na doma, nebo hřejivé botičky do zimy.