Zpestřete dětem (nejen) podzimní prázdniny. V karavanu!

Podzimní prázdniny jsou letos stanoveny na čtvrtek 26. a pátek 27. října, takže je nejvyšší čas začít plánovat originální a zábavné aktivity pro vaše potomky. Co jim připravit prodloužený víkend, který bude úplně jiný, než byly doposud zvyklé? Snad každé dítě má rádo dobrodružství a dovolená v karavanu pro ně může být skvělým zážitkem!

Cestování v obytném vozu vám nabídne mnohem více možností než klasická "hotelová" turistika. Jeden den se můžete koupat v aquaparku, ten další chodit po kopcích a užívat si divokou přírodu. A svůj "dům" si přitom pořád vozíte s sebou. Nezní to lépe, než vracet se každý den do stejného hotelu?

Zajímavých míst, které nabízí naše domovina i sousední země je bezpočet, zde jsou tipy, které vás i vaše malé cestovatele určitě nezklamou.

Adršpach

Národní přírodní rezervace Adršpašsko-teplické skály patří mezi nejoblíbenější a nejnavštěvovanější místa v Česku. Krásné skalní útvary, úchvatná příroda... Adršpašský stellplatz najdete v Teplicích nad Metují, odkud to máte do skalních měst jen pár minut. Může to pro vás být také výchozí bod po cestách za dalšími krásami Chráněné krajinné oblasti Broumovsko.

Karlovy Vary

Chcete si užít lázeňskou atmosféru nebo toulky přírodou v okolí Karlových Varů? Žádný problém. Pohodlně můžete zaparkovat přímo u dostihového závodiště Hipodrom Holoubek. Podél řeky Ohře se můžete příjemně projít, samozřejmostí je síť cyklostezek. A jen pár minut to máte do centra nejoblíbenějšího českého lázeňského města.

Praha

Chcete si užít prodloužený víkend v hlavním městě? Oblíbené parkoviště pro karavany najdete na Císařské louce v městské části Praha 5. Z tohoto smíchovského ostrova se můžete vydat za pražskými památkami a kulturou přívozem, v bezprostřední blízkosti je městská doprava, ale do centra to není daleko ani pěšky.

Rozkoš

Podzimní prázdniny pochopitelně nestrávíte v plavkách u vody, ale i mimo horké letní měsíce můžete využívat oblíbené parkoviště u vodní nádrže Rozkoš. Jen pár kilometrů odtud můžete vyrazit na procházku Babiččiným údolím nebo Zoo Dvůr Králové. Možností je samozřejmě mnohem více – Ratibořice, Peklo, Josefov...

Velké Bílovice

Pokud milujete jižní Moravu a ideálně strávený večer je pro vás ten se sklenkou výborného vína, je tu pro vás parkoviště ve Velkých Bílovicích. Hned v jeho blízkosti najdete vinařství, kde vás přivítají s otevřenou náručí a všechno si prohlédnete.

Chcete vyrazit za hranice České republiky?

Rakousko

Jedním z nejvyhlášenějších kempů pro karavany je Grubhof v Salcbursku. Ten je vyhlášený nejen v této zemi, ale patří mezi naprostou špičku v rámci celé Evropy. A to zejména díky aktivitám pro děti. V současnosti se rozšiřují parkovací kapacity pro obytné vozy přímo u sjezdovek v horách, ty tak můžete využít pro horskou turistiku a v sezoně samozřejmě i pro lyžování.

Maďarsko

Pro milovníky termálních lázní je Maďarsko jednou z nejvyhledávanějších zemí. Okolo Balatonu najdete nekonečné množství míst, kde můžete ukojit své lázeňské choutky. A když už budete přemýšlet o návštěvě Maďarska, rozhodně nemůžete vynechat města jako Budapešť nebo Györ.

Španělsko

Společnost Campiri má pobočku na jihu Španělska v Malaze. Díky tomu si můžete vychutnat svobodné cestování v karavanu po pohoří Sierra Nevada, zajedete si na Gibraltar, na Tarifu... Kouzelná atmosféra španělské gastronomie a kultury se do vašeho srdce nesmazatelně zapíše.

Veškeré potřebné informace o pronájmu karavanů, zaškolení i informacích o naplánování cesty a nezbytných věcí pro cestování, najdete na stránkách www.campiri.com. Neváhejte, dovolenou v karavanu si s nadšením užije celá rodina. A to po celý rok, od ledna až do prosince!