Čas dýní: Dýňové kernotto

Podzim je kromě jiného čas dýní a PROBIO přináší inspiraci v podobě netradičního dýňového kernotta.

Doba přípravy: cca 45 minut

Množství: 4 porce

Ingredience:

  • 3 lžíce olej slunečnicový na pečení a smažení BIOLINIE
  • 1 ks cibule
  • 250 g kroupy špaldové (kernotto) BIO PROBIO
  • 1 kostka bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
  • 1 ks dýně Hokaido
  • 1 lžička šalvěj SONNENTOR
  • 1 plátek máslo
  • dle chuti parmazán

Postup:

  1. Na oleji zpěňte cibuli, přidejte špaldové kroupy a 2 minuty restujte.
  2. Do směsi přidejte 500 ml zeleninového vývaru, na kostičky nakrájenou dýni, hrst čerstvé nasekané šalvěje, nebo lžičku sušené. Vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud nejsou špaldové kroupy i dýně měkké.
  3. Na závěr přidejte plátek másla a dochuťte parmazánem.