Letní recepty: Domácí nanuky z meruněk

Ulítáváte si na ovocných dřeních, které vás ve vedrech dokážou báječně osvěžit? Ty jahodové jsou klasika, která vás nikdy neomrzí. A co takhle zmrzlina z meruněk? Na tomto receptu je snad nejnáročnější natrhat ovoce ze stromu nebo ho dojít nakoupit. Ale výsledek stojí za to! Proč právě meruňky? Kromě toho, že mají jedinečnou vůni a chuť, taky obsahují mj. železo, draslík a antioxidanty (betakaroten) a podporují metabolismus. A navíc vám za ně děti utrhnou ruce.
Počet porcí:
4, doba přípravy: 15 minut + mrazení, náročnost: *

Ingredience:

  • 5 zralých meruněk
  • 150 ml vody
  • 2 lžíce medu

Postup:

  1. Meruňky rozmixujte s vodou a přidejte med.
  2. Vlijte do formiček na nanuky a nechte zamrznout.

Dobrá rada na závěr: Výroba nanuků představuje perfektní způsob, jak zužitkovat sezónní ovoce a vychutnávat si ho pak v jakoukoliv roční dobu. Potraviny vybírejte ideálně se značkami kvality, například Klasa nebo Regionální potravina, abyste si na všem opravdu pochutnali a měli jistotu, že jste dodali tělu dostatek živin.

Foto, zdroj a více informací: www.akademiekvality.cz