Sportmax je protkán vysoce kultivovanými odkazy

Sportmax pro jaro a léto 2021.představila surrealistické siluety, asymetrie a výstřihy odhalují kůži, krejčovské vzory a tekuté proporce jsou výchozím bodem estetické revoluce. Kontrasty jsou skvěle vystavěny, jejich nositeli jsou zjevné dualistické prvky. Klíčové barvy kolekce jsou živé a intenzivní, avšak ve vyváženém kontrastu s neutrálními odstíny. Smyslnost bez námahy, asymetrie a výstřihy odhalují ramena či záda s naprostou lehkostí se střídají s pokožkou. Důležitou roli hraje plastičnost paměťového efektu získaného propojením kovu s kůží.

Siluety objímající tělo zachycují přirozenou smyslnost a ženskost prostřednictvím jemných úpletů, hlubokých výstřihů a hravých transparentních látek. Všechno je třeba přijmout.

Půjdeme-li do hloubky, pochopíme, proč se návrháři inspirovali verši básníka Walta Whitmana: „A kdyby tělo nebylo duší, co je to duše?“.  I oni se chtěli nořit do duše tělem… Odhalili pokožku, aby dala vznik elektrické, hypnotické smyslnosti záhadného ženského těla se surrealistickými siluetami v duhovém řešení s futuristickou spojkou.