Prague Harley Days – akce, která dopadla na jedničku

První zářijový víkend patřil v Praze silným strojům Harley-Davidson, dobrému jídlu a skvělé muzice. Na holešovickém Výstavišti se totiž uskutečnila trojakce Prague Harley Days, Burger Fest a Koncert pro 10 milionů, která trvala od pátečního odpoledne až do neděle. Během tří dnů na akci zavítalo přes 23 000 návštěvníků, 4 000 z nich přijelo na motocyklech a sobotní spanilé jízdy se účastnilo 756 strojů. Zkonzumováno bylo celkem 25 000 burgerů a vypito 14 985 půllitrů piva a zahrály kapely jako Support Lesbiens, Silver Spoons, ZakázanÝ ovoce, Lokomotiva nebo Yo Yo Band.

„Těší nás, že i přes všechny překážky se nám podařilo náš festivalový trojlístek, jak Prague Harley Days, spojené s Burger Festem a Koncertem pro 10 milionů nazýváme, zrealizovat. Největším poděkováním pro nás byli právě spokojení návštěvníci, ať už ti, kteří přijeli na motocyklech nebo třeba přišli pěšky, stejně jako ti, kteří za námi dorazili kvůli možnosti vyzkoušet si zdarma motocykly nebo si naopak pochutnat na burgerech všech druhů či si užít některý z koncertů. Návštěvníci opět dokázali, že dítě, tank, pes, burger, kočárek, muzika a motorky jdou v pohodě dohromady a můžou si společně užít víkend. Jsme rádi, že akce proběhla naprosto hladce bez jakýchkoli problémů a věříme, že i přes drobné nedostatky ke spokojenosti všech,” říká Jaroslav Vavřina, organizátor Prague Harley Days, který společně se svým týmem už plánuje další ročník.

Podle ohlasů byl 8. ročník Prague Harley Days zřejmě nejzdařilejším ročníkem v celé její historii. Svědčí o tom nejen počet návštěvníků a pozitivních ohlasů, ale i celkový zájem o akci, na kterou dorazili nejen Češi a Slováci, ale třeba i Němci, Poláci, Rakušané, Italové, Nizozemci, Slovinci nebo Britové. Během tří dní návštěvníci absolvovali 200 zkušebních jízd na motocyklech Harley-Davidson a Indian během nichž na jednom motocyklu najeli v průměru 476 km. Harley-Davidson zároveň poprvé v historii Prague Harley Days přizval ke spolupráci značku Indian a společně pro jezdce zorganizovali právě zkušební jízdy.

Pořadatelé už nyní plánují další ročník, který se bude konat v létě 2021.

Prague Harley Days

Prague Harley Days je již tradiční letní oslava svobody v jedné stopě konaná v Praze. Každoročně nabízí zábavu pro celou rodinu, silné stroje, moto vyjížďky, populární spanilou jízdu, výstavu motocyklů, adrenalin, koncerty a dobré jídlo a pití. Jeho cílem je přiblížit motorkářský styl široké veřejnosti a ukázat, že Prague Harley Days jsou určeny skutečně pro každého, ať už přijede na motocyklu jakékoli značky, autem, tramvají nebo přijde pěšky.

Více informací na www.pragueharleydays.cz