Dejte svobodu svému intimnímu životu, své problémy můžete vyřešit v centru Markin

Intimní život není téma pro veřejnost, ale jsou však situace, kdy je nutné se oprostit od studu a jednat. Řeč je o sexuálních problémech, které mohou v různých životních etapách potkat jak muže, tak ženy. Pro případy, v nichž mohou náš život ve značné míře komplikovat, je tu lékařský obor zaměřený na všechny aspekty reprodukčního života člověka.

Sexuologie poskytuje pomoc všem lidem s různými sexuálními orientacemi. Zabývá se přitom vývojem a funkcí pohlavních orgánů, diagnostikou a léčbou pohlavně přenosných chorob, partnerským soužitím, ale i rizikovým sexuálním chováním a sexuálními úchylkami. Kromě tělesné stránky se při řešení sexuální problematiky zaměřuje i na lidskou psychiku. Spoustu problémů je totiž způsobeno každodenním stresem či dalšími psychickými obtížemi.

Ženy se na sexuologa nejčastěji obrací s poruchami plodnosti, jako je endometrióza, myomy či pánevní zánětlivá nemoc. Výjimkou není ani diagnostika a následná léčba v oblasti sexuality, kde se mohou objevovat bolesti při pohlavním styku, vaginismus či sexuální obtíže v období klimakteria. Mnoho žen pokládá své problémy za běžné a s jejich řešením dlouho otálí. I snížená sexuální touha, problémy s dosažením orgasmu nebo nedostatečné vzrušení však mohou mít původce, kterého zkušený sexuolog odhalí.

Stejně jako ženy i muži míří do sexuologické ordinace na vyšetření plodnosti, mnohem častěji se však zajímají o léčbu potíží souvisejících s nedostatečnou erekcí, předčasnou ejakulací nebo diagnostiku problémů souvisejících s mužským přechodem. V tomto období může muž zaznamenat poruchy sexuálních funkcí, úbytek sexuální touhy či změny fyzických i psychických sil.

MUDr. Pavel Tomeš, sexuolog v pražském centru Markin, poskytuje sexuologické vyšetření jak ženám a mužům, tak i párům přicházejícím s partnerskými sexuálními problémy, potížemi při plánování rodičovství či psychickými obtížemi vedoucími k poruchám sexuální funkce. Citlivým a individuálním přístupem dokáže odhalit a vyřešit problémy, které pacientovi komplikují každodenní intimní život.

Více informací naleznete právě zde: www.markin.cz