Stezku korunami stromů si mimořádně můžete projít se sklenkou vína

Kvalitní víno od českých, ale i zahraničních vinařů můžete ochutnat v Krkonošském národním parku. Vinná Stezka se bude konat 19. září na Stezce korunami stromů v Krkonoších.

Krkonošská Stezka korunami stromů vám v jeden speciální zářijový den nabídne nejen procházku od kořenů až ke korunám stromů. 19. září budete moci prozkoumávat krásné lesy, které se nacházejí v blízkosti Krkonošského národního parku, zdejší rostliny a živočichy, ale také chutě našich a zahraničních vín. Právě v sobotu 19. září se Stezka korunami stromů Krkonoše promění na Vinnou Stezku. Na trase o délce více jak 1500 m vás čekají četná překvapení, poučení, a právě ochutnávka domácích vín i vín z Německa, Rakouska, Slovinska a Slovenska, tedy ochutnávka zahraničních vín od partnerských Stezek korunami stromů.

A jaká vína vás čekají? Těšit se můžete na slovinská odrůdová vína jako je Fina Peina, Chardonnay, Sivi Pinot či Rumeni Muškat. Německo, které je jednou z tradičních vinařských zemí, nabídne svěží až pikatní, krásně pitelná vína. Za zmínku stojí určitě Klumpp Spätburgunder Qualitätswein trocken. Z Rakouska, kde díky studeným zimám a teplým létům vznikají velmi různorodá vína – živá, lehká, ale i monumentální, bohatá, se můžete těšit například na Dürnberg Riesling Falkenstein nebo Johan Topf Grüner Veltiner Strassertal. Nebudou chybět ani česká a slovenská vína. Na Stezku korunami stromů Krkonoše zavítají nová vinařství, která navazují na rodinné tradice, avšak jsou vedena moderně a s ohledem na trh a kvalitu.

Degustační skleničky a jednotlivé vzorky budou k zakoupení přímo na Stezce. Vinná Stezka bude probíhat od 14 do 17 hodin.

Více informací najdete na www.stezkakrkonose.cz