1. ročník Ladies Ride Campu nadchl 80 aktivních motorkářek

Historicky 1. ročník unikátní akce Ladies Ride Camp, který pořádají ženy motorkářky pro všechny další motorkářky má za sebou svoji úspěšnou premiéru. Hned při svém 1. ročníku nadchl na 80 aktivních motorkářek, kterým umožnil zažít spoustu zábavy, získat nové zkušenosti na motocyklech nejrůznějších značek a typů, ale i mimo sedlo jednostopých strojů. Třeba na čtyřkolkách nebo v poutavých workshopech. Bělá pod Bezdězem a Adventure Land, kde se Ladies Ride Camp konal, tak o víkendu opravdu ožili, a to nejen vůní benzínu, adrenalinem a motocyklovým ruchem, ale i krásou účastnic a jejich opečovávaných strojů i kultivovanou zábavou. Už teď je tak jasné, že další ročník bude! Termín, který je vhodné si už nyní zapsat do diářů je 13. – 15. srpna 2021. Uskuteční se totiž 2. ročník Ladies Ride Campu, rovněž v Adventure Landu v Bělé pod Bezdězem, o který je velký zájem už teď.

Ladies Ride Camp hned při svém 1. ročníku předčil očekávání zřejmě všech. Celé tři dny se ženy a dívky na motocyklech dokázaly skvěle bavit a zvládat vedro, užít si program doslova do jeho poslední kapky, a ještě k tomu dokonale vypadat. Celá akce se nesla na vlně pohody, ženám a dívkám nedělalo problém spát pod stanem ani vyzkoušet úplně jiné motocykly či jízdní styly. Do Adventure Landu v Bělé pod Bezdězem zavítalo celkem 80 účastnic a z toho hned 48 jich absolvovalo páteční spanilou jízdu, která vyvrcholila na náměstí v Bělé pod Bezdězem, kde motorkářky přivítal místostarosta města.

„Maximálně mě těší, že hned 1. ročník Ladies Ride Campu dopadl na výbornou. Jsem ráda, že jsme náš sen mohly změnit ve skutečnost, že se podařilo zorganizovat unikátní akci pro ženy na motocyklech a o to víc, že byla, tak pozitivně přijata, a to jak samotnými motorkářkami, tak i partnery. Těm všem patří náš obrovský dík. Za to, že nám věřili, nebáli se a šli do toho s námi hned napoprvé. Už teď se těšíme na další ročník a jeho přípravy, kde bychom rády ještě více rostly, vyladily to, co v našich očích nedopadlo úplně na 100 % a přivítaly ještě další holky na motorkách,“ říká Lucie Lulu Dubová, duchovní matka Ladies Ride Campu.

Během víkendu tak dámy mohly otestovat celkem 27 strojů 8 značek jako Harley-Davidson, Indian, Royal Enfield, Yamaha, Moto Guzzi, Aprilia, Polaris nebo Piaggio. Užily si rovněž 11 poutavých workshopů a přednášek, které je bavily víc, než by se vůbec dalo čekat, od instruktáže, jak zvednout motocykl, přes motoškolu, až třeba po přednášku o závodění nebo kaskadérství, s praktickou ukázkou a dechberoucí podívanou v podání kaskadérek Kate Stunt a Šárky Vávrové.

A ani v sedle motocyklů se motorkářky nenechaly zahanbit. Strávily v nich totiž 95 hodin a 53 minut a najely 5 083 km. Sobotní i nedělní ráno zahájily jógou, do které řada z nich šla vůbec poprvé a sobotní večer pak zakončily ještě soutěžemi, vyhlášením vítězek, předáním hodnotných cen věnovaných partnery, jako například navigace Tom Tom a divokou party do ranních hodin. Exponovaný byl i beauty stánek, kde se dámy mohly nechat nalíčit, ošetřit si pleť českou dermo-kosmetikou nebo vyladit účes a nechat se třeba i ostříhat od profesionální kadeřnice, jak jinak než také motorkářky. 

Vše se navíc obešlo bez jakéhokoli zranění a jediným mráčkem na jinak blankytné obloze, a to doslova, byly dva pády motocyklů. Ale vzhledem k tomu, že se motorkářky své stroje na workshopu Mirky Lisé z Motoškoly Lisý naučily zvedat, ustály vše se ctí. 

A co dál? Už nyní je stanoven termín 2. ročníku Ladies Ride Campu, který se uskuteční 13. – 15. srpna 2021 v Adventure Landu v Bělé pod Bezdězem.

Více na www.ladiesridecamp.cz.