STYL a KABO přichází se skvělou novinkou! FASHION2DAYS může jen mile překvapit!

Nový projekt FASHION2DAYS v rámci brněnských veletrhů STYL a KABO nabídne 2 dny plné trendů, zajímavostí a hlavně módních přehlídek. Návštěvníci se mohou těšit na kolekce předních českých návrhářů, kteří udávají trendy, ale i žádaných módních značek. Primárním cílem projektu je podpora módního byznysu, který podobné akce po neplánované odmlce rozhodně potřebuje. FASHION2DAYSjejižširokou veřejností netrpělivě očekáváno.

FASHION2DAYmůžete navštívit 22. a 23. srpna na brněnském výstavišti v pavilonu P. Probíhat bude  v oddělené části, kde proběhne několik přehlídek módních kolekcí českých a slovenských návrhářů, značek a vystavovatelů. Prostor budou doplňovat stánky návrhářů se sezónními kolekcemi, které bude možné na místě objednat nebo i zakoupit.

Na koho se můžete těšit ze světa módy?

Pavel Jevula je brněnský návrhář, kterému také nejsou veletrhy STYL a KABO cizí a navíc je takříkajíc „domácí“. Je držitelem ocenění TOP STYL DESIGNER. Kromě toho byl nominovaný na cenu Czech grand design. Spolupracoval se značkami: Blažek, Jablonex, Rialto a Dominique mode. Jako módní poradce se podílel na pořadech v České televizi a na stanici Z1. Kolekce, kterou představí 22. a 23. srpna na akci FASHION2DAYS, reflektuje období koronavirové pandemie. „Modely vycházejí z aktivit nestandardní části mého života,“ popsal návrhář. Kolekce zahrnuje topy na jógu, běžecké legíny, župany pro sledování seriálů z gauče či bombery. Vše z bavlněných a lněných látek, které zbyly po výrobě roušek. Jevula vytvořil i modely z ubrusů s cibulákovým potiskem, které doplnil plavkovinou a tylem.

Alešbáry je pro změnu dvojice designérů i životních partnerů, kteří úspěšně tvoří pod společnou značkou už řádku let. Stěžejní tvůrčí potenciál vkládají do dámské a pánské oděvní tvorby, ale nalézají se i v doplňcích. Pravidelně připravují limitované bižuterní kolekce. Není jim cizí ani výroba klobouků klasický postupem. Obecně inklinují k technicky čistým materiálům v jejich původním stavu. Baví je jejich převtělování do fashion produktu, kterým se možná původně, vlastně nikdy, neměly stát. Opakujícím se a čitelným rukopisem jsou i vertikální střihová řešení. To je zcela charakteristické pro jejich tvorbu, a to od prvotních kolekcí, sahajících až k jejich prvním úspěchům a oceněním v oděvním designu. Kolekce #mysoul #mymind je nová, nadčasová a laděná do různých odstínů šedi od černé po bílou, kterou občas protíná levandulová. Tak, jak si totiž představují naše duše. Modely #mysoul #mymind jsou vytvořeny z přírodních materiálů, jako je merino, čistá bavlna, hedvábná organza a viskóza v mnoha variacích. Navazující kolekce #myblood je volně připojena k duši i mysli. Tvoří ji především akcenty červeného hedvábí.

Fashion designer Luděk Hanák se věnuje navrhování a tvorbě modelů od roku 1990, kdy začal spolupracovat s nově otevřeným Boutique Styl v Mohelnici. Od roku 1995 zde pravidelně dvakrát ročně pořádá své autorské módní přehlídky TOP STYL, na kterých představil již 50 přehlídkových kolekcí. Hosty na těchto prestižních akcích bývají přední čeští módní návrháři, vítězky a finalisty soutěží MISS.

Petr Kalouda je médii převážně představován jako módní návrhář, ale jeho tvorba je podstatně širší. Věnuje se totiž i dalším odvětvím, která úzce souvisí s módou, a to designu a stylingu. Na SPŠT v Brně studoval obor modelářství a návrhářství oděvů a navázal studiem v Liberci (TUL). Své kolekce prezentuje v rámci prestižních módních přehlídek, jako jsou: Prague Fashion Week či Styl a Kabo v Brně. V současné době také působí také jako pedagog na Střední škole umění a designu, stylu a módy a vyšší odborné škole v Brně.

Luděk Kellner je úspěšný designer zabývající se především zakázkovou tvorbou, který v nepravidelných intervalech přichází s autorskými limitovanými kolekcemi. Jednoznačně ho motivují setkání se zajímavými osobnostmi a inspiraci hledá ve tvarech i materiálech.

Nectí zdánlivé a pomíjející trendy, ale zaměřuje se na stálý, věčně trvající vztah k designu, oděvu a kvalitnímu provedení. Na FASHION2DAYS představí kolekci s názvem LINE. Tu charakterizuje jako silný vliv temných myšlenek se světlým výhledem do budoucnosti končící růžovými sny.

Brněnská návrhářka Iveta Řádková není na veletrzích STYL a KABO žádným nováčkem. V roce 2003 vyhrála soutěž TOP STYL DESIGNER a na výstaviště se pravidelně vrací se svými autorskými kolekcemi. V minulosti například vytvořila modely potištěné obrazy Karla Gotta. Loni pak spojila své síly s ruskou firmou LEVEL-PRO, která vyrábí pokrývky hlavy a s návrháři této značky vytvořila kompletní outfity na léto i zimu. Letos v únoru návštěvníky módních veletrhů naprosto ohromila kolekcí z netradičních látek, které mají díky novým technologiím originální vlastnosti. „Moc mě baví kombinovat nové věci s klasickými materiály, jako je bavlna, šifon, len nebo hedvábí,“ okomentovala v únoru svou tvorbu.

Už teď je jisté, že na FASHION2DAYS představí modely, které určitě vzbudí zájem a zaslouženou pozornost.

 FASHION2DAYS,  bude přístupný jak B2B návštěvníkům STYL a KABO, tak i laické veřejnosti za symbolické vstupné 150,- Kč/osobu. Jednodenní lístek lze zakoupit pouze u vstupu na výstaviště. Návštěvníci se do pavilonu P nejlépe dostanou bránou číslo 7, pokud se vydají pěšky a autem pro změnu bránou číslo 9. Držitelé  Klubové karty STYL a KABO mohou FASHION2DAYS navštívit bezplatně.

Doprovodný program

Sobota 22. srpna 2020

10:30    STYL SHOW
11:30    DESIGNERS SHOW
13:00    STYL SHOW
14:00    DESIGNERS SHOW
15:00    SŠDAM – škola designu a módy Prostějov
16:00    Luděk Hanák – designer

Neděle 23. srpna 2020

10:30    STYL SHOW
11:30    DESIGNERS SHOW
13:00    STYL SHOW
14:00    DESIGNERS SHOW
15:30    Werso – Jiřina Matoušová, přehlídka luxusního prádla

Více informací naleznete na www.styl.eu.