Připijte si na léto šampaňským na ledu!

Vyzkoušejte osvěžující varianty Moët & Chandon ICE nebo Veuve Clicquot Rich, které byly speciálně vytvořené k podávání na kostkách ledu! Šampaňské domy s dlouholetou tradicí Moët & Chandon a Veuve Clicquot neustále přinášejí nové originální způsoby, jak si sklenici šampaňského vychutnat. Pro maximální požitek z léta si připravily speciální varianty šampaňského Moët & Chandon ICE nebo Veuve Clicquot Rich, které nejvíce ožijí v kombinaci s několika kostkami ledu, případně doplněné ještě svěžím ovocem. Pro milovníky Rosé přinášejí obě značky i tuto variantu připomínající letní západy slunce.

Tradovalo se, že přidávat kostku ledu do luxusního šampaňského není vhodné, ale byl to právě šampaňský dům Moët & Chandon, který tento mýtus vyvrátil a v roce 2011 jako první představil osvěžující novinku Moët & Chandon Ice Impérial, jehož hravé ovocné tóny si od té doby vychutnávají miliony lidí po celém světě.

První šampaňské určené k podávání na kostkách ledu Moët & Chandon Ice Impérial a Moët & Chandon Ice Impérial Rosé jsou symbolem léta dodnes.

Uvedením novinky Ice Impérial, které se nejlépe vychutná podávané ve velké sklenici s ledem na prosluněné pláži nebo u bazénu, zavedl šampaňský dům Moët & Chandon uvolněný a zcela nový způsob pití šampaňského. Dokonale harmonickou chuť Moët Ice Impérial tvoří pečlivě vybraná kombinace odrůd hroznů s převahou Pinot Noir (40-50 %), která dodává vínu plnost a intenzivní ovocnou chuť. Tu doplňují odrůdy Meunier (30 %) a Chardonnay (19-20 %), dodávající vínu svěžest.

Moët & Chandon však nezůstal jen u základní varianty šampaňského a v roce 2016 představil Moët & Chandon Impérial Rosé, které se stalo prvním rosé šampaňským, speciálně určeným pro podávání na kostkách ledu. Tato chic varianta šampaňského na led zaujme osvěžující chutí lesního ovoce, nektarinek, fíků a sladkých tónů grenadiny.

Ovocný charakter šampaňských vín Moët & Chandon Ice Impérial i Moët & Chandon Ice Impérial Rosé nejlépe vynikne ve vychlazené vinné sklence se třemi kostkami ledu. Osvěžující chuť těchto vín skvěle podpoří přidání pár kousků okurky, citrusů nebo lístků máty. Perfektně se hodí k pokrmům z čerstvých ryb, například k sashimi nebo sushi, doplněných čerstvým mangem a růžovým pepřem.

Hravé šampaňské Veuve Clicquot RICH a RICH Rosé přináší nekonečné množství kombinací, jak si zpestřit letní momenty

Veuve Clicquot RICH je prvním šampaňským domu Veuve Clicquot, které bylo pomocí pečlivě vybrané směsi hroznů a speciální dozáží stvořené pro míchání s ledem a dalšími ingrediencemi. Každá sklenka Veuve Clicquot Rich je díky jedinečné ingredienci, kterou může být například sladký ananas, svěží limetka či štiplavý zázvor, dotvořena každému na míru. Šampaňský dům Veuve Clicquot uvedl také oblíbenou rosé variantu Veuve Clicquot RICH Rosé, se kterou můžeme také docílit nepřeberného množství kombinací pro hravý požitek z léta.

Obě varianty šampaňského určeného pro míchání s ledem a speciální ingrediencí sdílejí stejnou vyváženou směs odrůd v poměru 45% Pinot Noir, 40 % Meunier a 15 % Chardonnay. Odrůdě hroznů Pinot Noir, která je pro šampaňský dům Veuve Clicquot ikonická, byla dodána větší univerzálnost potřebná pro mixování pomocí vyšší dozáže, zatímco čerstvé a ovocné tóny vyniknou díky vyššímu zastoupení odrůdy Meunier.

Jak si nejlépe vychutnat hravost šampaňského Veuve Clicquot Rich? Přidáním pěti kostek ledu do sklenice, následným přidáním ingredience podle vlastního výběru a finálním zalitím šampaňským. Kterou ingredienci zvolit? Záleží, kterou chuť si každý přeje ve své sklence šampaňského zdůraznit. Po posílení ovocných tónů šampaňského je perfektní kombinace s ananasem nebo grapefruitem, pro vychutnání spíše svěžích tónů je vhodné přidat celer, okurku nebo limetku a pro ty, kteří rádi vyhledávají odvážné kombinace, se dá šampaňské na ledu připravené domem Veuve Clicquot vychutnat také s čajem, zázvorem nebo pepřem.