Chika Toro inspiruje druhé, aby se nebáli jít za svými sny!

Kolumbijská kráska Chika Toro je tanečnice a zpěvačka snažící se inspirovat druhé k tomu, aby se nebáli žít naplno, především ty, kterým se jejich sny zdají příliš vzdálené. Tanec i zpěv jsou pro ni prostředky, jak vyjádřit sama sebe. Každé její vystoupení je vlna energie a pozitivity, kterým se snaží demonstrovat to, že stojí za to jít do risku pro to, co milujeme bez ohledu na věk.

Od dětství snila, že bude vystupovat na velkých pódiích, ale také si slíbila, že si našetří peníze a dokončí MBA na Western Sydney. Studovala, pracovala jako prodejce a o víkendech ještě tančila sambu a pomalu naplňovala, co si předsevzala. S diplomem v kapse a 1000 australských dolarů, což je v přepočtu jen 16 000 Kč, si uvědomila, že jí to nestačí, že musí jít dál. Koupila si letenku do Austrálie a vydala se vstříc novým zítřkům. Nebylo to jednoduché… A dnes? Má za sebou několik vlastních songů, dělila se o pódia s uznávanými umělci jako je například J Balvin, Silvestre Dangond, má za sebou i duet s polským rapperem a profesionálním bojovníkem smíšených bojových umění, kterým není nikdo jiný než Popek Monster.

A jak se stalo, že se kolumbijská usměvavá interpretka ocitla v Praze s několikaletým mezipřistáním v Austrálii? „Měla jsem koncert pro firemního klienta v Praze. Byla tu skvělá odezva publika, a tak jsem se rozhodla, že půjdu do Čech a zkusím odtud zapracovat na evropském trhu,“ prozradila Chika, která se rozhodla, že do Čech přenese živé kolumbijské rytmy, to správné latinskoamerické flow. Její plány jsou jasné: „Chci si tu vytvořit své fanoušky a seznámit Čechy s reggaetonem, který chci odsud šířit do Evropy,“ prozradila Chika, která považuje Čechy, Prahu za pupek Evropy, takže má pocit, že je to ideální poloha pro šíření muziky, kterou má v krvi.

Zeptali jsme se také, co jí nejvíce líbí v České republice. Odpověděla bez jakéhokoli zavávání: „Lidé. Speciálně latino komunita, která ovlivňuje českou společnost a šíří latino kulturu mezi Čechy,“ prozradila temperamentní zpěvačka. Chcete-li i vy zažít ten obrovský příval energie, tak neváhejte a vydejte se 17. července 2020 na střechu Tančícího domu, kde Chika vystoupí na  VIP Dancing House/ Pure Reggaeton.

Popek feat Chika Toro – Polombia (2019)

Chika Toro skvěle spojuje latino hudbu se sambou a takto předává tolik potřebnou energii publiku. Její vlastní tvorba odráží život v nejrůznějších podobách. Inspiraci pro song Taconeo našla u svých kamarádek, které byly nešťastné v toxických vztazích. Chtěla tak podpořit jejich sebevědomí, dát jim sílu se vzepřít a jít dál správným směrem, jak Chika říká: „Každá žena si zaslouží být milovaná a chtěná.“

Foto: Jaroslav Hauer, Lenka Žáčková, Karel Janů